Zwarte thee Yellow Huang Long Grade1 BIO




Samenstelling: Zwarte thee BIO
Origine : China
Cafeïne gehalte : Hoog
Moment van de dag : Ochtend/Namiddag
Omschrijving :
Een keizerlijke kostbaarheid .In het oude China kleden de keizers zich traditioneel in het geel, wat luxe en rijkdom symboliseerde. Koninklijk is het karakter van deze stralende goudgele, sierlijke thee. Bloemenaccenten roepen een aangename zoetheid op en geven een flatterende, romige melange met tonen van honing en boter.
Van gecertificeerde biologische landbouw.
Hoeveelheid: 12g/l
Infusietijd: 2-4 min
Temperatuur: 100 °C
Wat is Zwarte thee?
Zwarte thee is vooral populair in India en Turkije maar toch zijn er in China heel wat zwarte theesoorten te vinden van een uitstekende kwaliteit. Het proces omvat altijd de vier basisstappen, namelijk het verflensen, het rollen, het kneden, het oxideren en het vuren. Het verflensen van de blaadjes zorgt ervoor dat deze slap worden. Hierna worden de blaadjes gerold en gekneed zodat de sappen en enzymen uit de cellen vrijkomen. Nadien wordt de thee geoxideerd en krijgt deze niet alleen een donkere kleur maar eveneens een andere smaak.
Tenslotte wordt de thee gedroogd of gevuurd om de oxidatie te stoppen.
Wat zwarte thee anders maakt dan groene thee, is dat tijdens het productieproces de theebladeren volledig mogen oxideren voordat ze met warmte worden verwerkt en gedroogd. Tijdens oxidatie interageert zuurstof met de celwanden van de theeplant om de bladeren de rijke donkerbruine tot zwarte kleur te geven waar zwarte theebladeren beroemd om zijn. Oxidatie verandert ook het smaakprofiel van een zwarte thee, wat bijdraagt aan het toevoegen van moutige, fruitige of zelfs rokerige tonen, afhankelijk van de thee.
Wanneer groene theebladeren daarentegen worden verwerkt, worden ze minimaal geoxideerd. Nadat ze zijn geoogst, worden ze snel verwarmd en gedroogd om te voorkomen dat er teveel oxidatie optreedt die de groene bladeren bruin zou maken en hun vers geplukte smaak zou veranderen. Minder oxidatie betekent dat groene thee doorgaans lichter van kleur en smaak is dan zwarte thee,
Cafeïnegehalte in zwarte thee
Tussen koffie, zwarte thee en groene thee heeft koffie over het algemeen het meeste cafeïnegehalte per kopje, dan zwarte thee, gevolgd door groene thee. Maar net als bij elke drank die wordt gebrouwen uit een cafeïnehoudende plant, zijn er veel factoren die het cafeïnegehalte in uw kopje zwarte thee kunnen bepalen, inclusief hoe de plant is verwerkt en hoe de drank is gebrouwen.
Productspecificaties
- Artikelnummer
- Z0023
Reviews
- Gepost door: Robert op 23 April 2022Découverte récente. Excellent thé, belle couleur, douceur garantie. Je l'adore le soir devant la TV.......
- Gepost door: SENECAT CLOVIS op 25 Maart 2022Excellent rapport qualité/prix. Goût miel de fleurs sauvages et légèrement boisé/fumé.