VOOR 11U BESTELD, MORGEN GELEVERD!
40€ GRATIS LEVERING (BE, NL, DE) en 50€ (FR)
CHINESE KWALITEITSTHEE AAN DE BESTE PRIJS.
Over Mingtea
0
VOOR 11U BESTELD, MORGEN GELEVERD!
40€ GRATIS LEVERING (BE, NL, DE) en 50€ (FR)
CHINESE KWALITEITSTHEE AAN DE BESTE PRIJS.

Door Wang Shaojie, 14 januari 2022

De Gaiwan methode om witte thee klaar te maken.

Hoe een perfect kopje losse witte thee klaarmaken?

 

Of kijk op Instagram: Bereiden van witte thee met Gaiwan

 

Eerst en vooral is het belangrijk de witte losse thee te spoelen.De reden om thee te spoelen is om een maximale smaak van de losse theebladeren te verkrijgen. Bovendien zorgt het er voor dat de Gaiwan en de theekopjes al warm zijn en dat de theeblaadjes puur van smaak zijn (zonder “stof” op de thee).

Vul eerst de Gaiwan met water langs de randen, zonder rechtsreeks op de droge theeblaadjes te gieten. Schenk daarna de thee in de kopjes en vervolgens, indien u over een teapet beschikt, mag deze ook wat thee krijgen. Na verloop van tijd zal de teapet de geur van de thee overnemen.

Vul vervolgens opnieuw de Gaiwan en laat de thee zo’n 7 à 10 seconden trekken. Dit is een richtlijn, sommige theedrinkers geven voorkeur om de thee bijvoorbeeld tot 15 seconden te laten trekken. Qua hoeveelheid thee gebruiken wij voor witte thee ongeveer 5 gram voor 120ml water. Filter hierna de thee en schenk vervolgens de thee in de kopjes.

Zorg ervoor dat de thee volledig is afgegoten voor de tweede infusie. Als er heet water in de Gaiwan achterblijft, kan dit het theeblad beschadigen terwijl de thee wacht op de volgende zetbeurt. Het is dus best het deksel van de Gaiwan te verwijderen om de theeblaadjes te verluchten. Naargelang de theesoort kan men de gaiwan tot 5 maal vullen. In onze video, waar we witte thee gebruiken, tot 3 maal. Let er wel om bij elke nieuwe beurt de thee steeds enkele seconden langer te laten trekken.

Geniet van je thee!

Laat een reactie achter

Comment form Text

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »