VOOR 11U BESTELD, MORGEN GELEVERD!
40€ GRATIS LEVERING (BE, NL, DE) en 50€ (FR)
CHINESE KWALITEITSTHEE AAN DE BESTE PRIJS.
Over Mingtea
0
VOOR 11U BESTELD, MORGEN GELEVERD!
40€ GRATIS LEVERING (BE, NL, DE) en 50€ (FR)
CHINESE KWALITEITSTHEE AAN DE BESTE PRIJS.

21 november 2021

Thee in de spotlight: Witte thee White Silver Needle Fuding Imperial

Samenstelling: Witte thee

Origine : Fuding, Fujian China

Cafeïne gehalte : Laag

Moment van de dag : Ochtend/Namiddag/Avond

Omschrijving :                

Witte thee white Silver Needle (Bai Hao Yin Zhen Thee) is een van de beste witte theesoorten ter wereld en staat bekend om zijn zoete smaak en zijn lage cafeïnegehalte.

De Bai Hao Yinzhen, fel gekleurd en bedekt met kleine witte haartjes, komt uit Fuding, een serene regio met ijskoude watervallen en kristalheldere meren. De rustige omgeving wordt weerspiegeld in de smaak - zacht, met de frisheid van honing en de rustgevende zoetheid van een rijpe meloen. De vorm van deze Silver Needle Witte thee is zeer uniform, zonder stengels of bladeren. Deze thee is geplukt tussen 15 maart en 10 april wanneer het niet regent. Alleen onbeschadigde en ongeopende knoppen worden behouden. Deze Deze Witte thee white silver needle Fuding Imperial is van uitzonderlijke kwaliteit.

Witte thee white Silver Needle is slechts een van de vele witte theesoorten in China, maar wordt beschouwd als de de witte thee van de "hoogste kwaliteit". Wat betekent dat precies?

Terwijl de meeste theesoorten worden gemaakt van zowel de knopjes als de bladeren van de theeplant, bestaat White Silver Needle enkel uit knopjes.

Theeknopjes, ook wel tips of naalden genoemd, zijn de jongste blaadjes van de theeplant. Aan de andere kant zijn ze ook heel klein en super tijdrovend om te plukken: je hebt duizenden en duizenden knopjes nodig om slechts één kilo White Silver Needle te maken.

Dit is de reden waarom White Silver Needle zo duur is en ook minder vaak voorkomt dan andere witte theesoorten.

Witte thee heeft over het algemeen meer pure en lichte smaakprofielen in vergelijking met andere theeën, en Silver Needle gaat nog een stukje verder. Het is pure elegantie in een kopje!


Hoeveelheid
: 14 g/l

Infusietijd: 1.5-2 min

Temperatuur: 70-80 °C

 

 

 

Laat een reactie achter

Comment form Text

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »