VOOR 11U BESTELD, MORGEN GELEVERD!
40€ GRATIS LEVERING (BE, NL, DE) en 50€ (FR)
CHINESE KWALITEITSTHEE AAN DE BESTE PRIJS.
Over Mingtea
0
VOOR 11U BESTELD, MORGEN GELEVERD!
40€ GRATIS LEVERING (BE, NL, DE) en 50€ (FR)
CHINESE KWALITEITSTHEE AAN DE BESTE PRIJS.

Zwarte thee Jin Jun Mei (Golden Eyebrow)

Productomschrijving
Samenstelling: Zwarte thee / Gele theeOrigine :  FujianCafeïne gehalte :HoogMoment van de dag : Ochtend / Namiddag Omschrijving :       ­        Jin Jun Mei is een zwarte thee van hoge kwaliteit, geproduceerd in het Wuyi-gebergte in de provincie Fujian in China, en verfijnd op basis van het vakmanschap van Zhengshan Xiaojiao zwarte ...

Samenstelling: Zwarte thee / Gele thee

Origine
:  Fujian

Cafeïne gehalte
:Hoog

Moment van de dag
: Ochtend / Namiddag

Omschrijving :       ­       

Jin Jun Mei is een zwarte thee van hoge kwaliteit, geproduceerd in het Wuyi-gebergte in de provincie Fujian in China, en verfijnd op basis van het vakmanschap van Zhengshan Xiaojiao zwarte thee, een uitbreiding van Lapsang souchong. De geboorte van Jinjunmei markeert een nieuw niveau van Chinese zwarte thee productietechnologie, en het staat bekend om zijn zeldzaamheid, kostbaarheid en hoge kwaliteit.

Oorsprong
De grondstoffen van Jinjunmei worden geoogst van hooggebergte theebomen in het Wuyi Mountain National Nature Reserve, waar de natuurlijke omstandigheden (zoals klimaat, bodem en waterkwaliteit) de kwaliteit uniek maken.

Uiterlijk en soepkleur
Uiterlijk van droge thee: Strakke en dunne slierten, mooie voorkant, gouden, gele en zwarte kleuren.
Thee soep: Na het zetten is de kleur van theesoep goudkleurig, helder en helder.
Bloembodem: De bladeren zijn roodachtig van kleur na het verspreiden en de toppen zijn intact.
Aroma en smaak
Aroma: Jinjunmei heeft een uniek fruitig, bloemig en honingaroma, met rijke en bedwelmende lagen.
Smaak: De theebouillon is delicaat en zacht in de mond, met een frisse en zoete smaak, een langdurige nasmaak en een zeer hoge herkenbaarheid.


Jinjunmei is rijk aan theepolyfenolen, aminozuren en sporenelementen, en heeft de volgende voordelen wanneer het met mate geconsumeerd wordt:

Verfrist de geest: de cafeïne in zwarte thee helpt de geest te verfrissen en de concentratie te verbeteren.
Verwarmt de maag: De warme thee is geschikt om te drinken in het koude seizoen, wat de maag kan verwarmen en beschermen.
Antioxidant: Thee polyfenolen en catechines helpen vrije radicalen te verwijderen en veroudering te vertragen.
Vetverlagend en stressverlagend: matig gebruik kan de stofwisseling bevorderen en bloedlipiden helpen controleren.


Zetmethode
Hoeveelheid thee: Neem 3-5 gram Jinjunmei in een afgedekte kom of glazen kopje.
Watertemperatuur: bij voorkeur 90-95°C heet water.
Zettijd: 15-20 seconden voor het eerste kopje thee, en verleng daarna geleidelijk de tijd. Jin Jun Mei kan 6-8 keer gezet worden.

 

Hoeveelheid: 10 g / l

Infusietijd: 4-5 min

 

Wat is Zwarte thee?

Zwarte thee is vooral populair in India en Turkije maar toch zijn er in China heel wat zwarte theesoorten te vinden van een uitstekende kwaliteit. Het proces omvat altijd de vier basisstappen, namelijk het verflensen, het rollen, het kneden, het oxideren en het vuren. Het verflensen van de blaadjes zorgt ervoor dat deze slap worden. Hierna worden de blaadjes gerold en gekneed zodat de sappen en enzymen uit de cellen vrijkomen. Nadien wordt de thee geoxideerd en krijgt deze niet alleen een donkere kleur maar eveneens een andere smaak.
Tenslotte wordt de thee gedroogd of gevuurd om de oxidatie te stoppen.

 

Wat zwarte thee anders maakt dan groene thee, is dat tijdens het productieproces de theebladeren volledig mogen oxideren voordat ze met warmte worden verwerkt en gedroogd. Tijdens oxidatie interageert zuurstof met de celwanden van de theeplant om de bladeren de rijke donkerbruine tot zwarte kleur te geven waar zwarte theebladeren beroemd om zijn. Oxidatie verandert ook het smaakprofiel van een zwarte thee, wat bijdraagt aan het toevoegen van moutige, fruitige of zelfs rokerige tonen, afhankelijk van de thee.

 

Wanneer groene theebladeren daarentegen worden verwerkt, worden ze minimaal geoxideerd. Nadat ze zijn geoogst, worden ze snel verwarmd en gedroogd om te voorkomen dat er teveel oxidatie optreedt die de groene bladeren bruin zou maken en hun vers geplukte smaak zou veranderen. Minder oxidatie betekent dat groene thee doorgaans lichter van kleur en smaak is dan zwarte thee,

 

Cafeïnegehalte in zwarte thee

Tussen koffie, zwarte thee en groene thee heeft koffie over het algemeen het meeste cafeïnegehalte per kopje, dan zwarte thee, gevolgd door groene thee. Maar net als bij elke drank die wordt gebrouwen uit een cafeïnehoudende plant, zijn er veel factoren die het cafeïnegehalte in uw kopje zwarte thee kunnen bepalen, inclusief hoe de plant is verwerkt en hoe de drank is gebrouwen.

 

Temperatuur: 90 ° C

Productspecificaties

Artikelnummer
Z0027

Reviews

5 / 5Based on 2 reviews
  • 5 / 5
    Gepost door: Stan van asbroeck op 6 Oktober 2023
    Deze thee is dik in orde, zoetige smaak, honing, lekker.
  • 5 / 5
    Gepost door: SENECAT CLOVIS op 25 Maart 2022
    Très bon rapport qualité prix, goût miel et floral: roses, léger et digeste.
Schrijf je eigen review

Eerder bekeken

Zwarte thee Jin Jun Mei (Golden Eyebrow)
Zwarte thee Jin Jun Mei (Golden Eyebrow)

Jin Jun Mei is een zeer beroemde C...

Jin Jun Mei is een zeer...

Op voorraad
€8,20 Incl. btw
Toevoegen
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »