VOOR 11U BESTELD, MORGEN GELEVERD!
40€ GRATIS LEVERING (BE, NL, DE) en 50€ (FR)
CHINESE KWALITEITSTHEE AAN DE BESTE PRIJS.
Over Mingtea
0
VOOR 11U BESTELD, MORGEN GELEVERD!
40€ GRATIS LEVERING (BE, NL, DE) en 50€ (FR)
CHINESE KWALITEITSTHEE AAN DE BESTE PRIJS.

Zwarte thee Tonganagaon BIO

Productomschrijving
Samenstelling: Zwarte thee                                        Origine : IndiaCafeïne gehalte : GemiddeldMoment van de dag : Ochtend/middagOmschrijving :         Tonganagaon is een kleine biologische theetuin in Assam. Deze kleine theetuin ligt ten oosten van de Assam vallei, aan de rand van Namdapha natuurgebie...

Samenstelling: Zwarte thee                                       

Origine : India

Cafeïne gehalte : Gemiddeld

Moment van de dag : Ochtend/middag

Omschrijving :        

Tonganagaon is een kleine biologische theetuin in Assam.

Deze kleine theetuin ligt ten oosten van de Assam vallei, aan de rand van Namdapha natuurgebied, welk wereldberoemd is om zijn bio-diversiteit. 

Deze zwarte thee uit India heeft een fijne bladstructuur met een hoog aantal “golden tips” en heeft een heerlijk volle, honing-zoete smaak. Afkomstig uit de biologische landbouw.

 

Hoeveelheid: 12g/l

Infusietijd: 3-5 min

Temperatuur: 100°C

 

Wat is Zwarte thee?

Zwarte thee is vooral populair in India en Turkije maar toch zijn er in China heel wat zwarte theesoorten te vinden van een uitstekende kwaliteit. Het proces omvat altijd de vier basisstappen, namelijk het verflensen, het rollen, het kneden, het oxideren en het vuren. Het verflensen van de blaadjes zorgt ervoor dat deze slap worden. Hierna worden de blaadjes gerold en gekneed zodat de sappen en enzymen uit de cellen vrijkomen. Nadien wordt de thee geoxideerd en krijgt deze niet alleen een donkere kleur maar eveneens een andere smaak.
Tenslotte wordt de thee gedroogd of gevuurd om de oxidatie te stoppen.

 

Wat zwarte thee anders maakt dan groene thee, is dat tijdens het productieproces de theebladeren volledig mogen oxideren voordat ze met warmte worden verwerkt en gedroogd. Tijdens oxidatie interageert zuurstof met de celwanden van de theeplant om de bladeren de rijke donkerbruine tot zwarte kleur te geven waar zwarte theebladeren beroemd om zijn. Oxidatie verandert ook het smaakprofiel van een zwarte thee, wat bijdraagt aan het toevoegen van moutige, fruitige of zelfs rokerige tonen, afhankelijk van de thee.

 

Wanneer groene theebladeren daarentegen worden verwerkt, worden ze minimaal geoxideerd. Nadat ze zijn geoogst, worden ze snel verwarmd en gedroogd om te voorkomen dat er teveel oxidatie optreedt die de groene bladeren bruin zou maken en hun vers geplukte smaak zou veranderen. Minder oxidatie betekent dat groene thee doorgaans lichter van kleur en smaak is dan zwarte thee,

 

Cafeïnegehalte in zwarte thee

Tussen koffie, zwarte thee en groene thee heeft koffie over het algemeen het meeste cafeïnegehalte per kopje, dan zwarte thee, gevolgd door groene thee. Maar net als bij elke drank die wordt gebrouwen uit een cafeïnehoudende plant, zijn er veel factoren die het cafeïnegehalte in uw kopje zwarte thee kunnen bepalen, inclusief hoe de plant is verwerkt en hoe de drank is gebrouwen.

 




Productspecificaties

Artikelnummer
Z0031

Reviews

5 / 5Based on 1 reviews
  • 5 / 5
    Gepost door: Janssen Francine op 30 Maart 2023
    heerlijke zwarte thee ik drink zwarte thee gewoonlijk met melk zonder suiker en ik wou deze proberen ivm de honingzoete smaak en ja hoor hij heeft een zoete smaak zoet blijft toch altijd lekker
Schrijf je eigen review

Eerder bekeken

Zwarte thee Tonganagaon BIO
Zwarte thee Tonganagaon BIO

Tonganagaon is een kleine biologis...

Tonganagaon is een klei...

Op voorraad
€9,70 Incl. btw
Toevoegen
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »