VOOR 11U BESTELD, MORGEN GELEVERD!
40€ GRATIS LEVERING (BE, NL, DE) en 50€ (FR)
CHINESE KWALITEITSTHEE AAN DE BESTE PRIJS.
Over Mingtea
0
VOOR 11U BESTELD, MORGEN GELEVERD!
40€ GRATIS LEVERING (BE, NL, DE) en 50€ (FR)
CHINESE KWALITEITSTHEE AAN DE BESTE PRIJS.

Zwarte thee Wuyuan Gongfu Cha

Nieuw
Productomschrijving
Samenstelling: Zwarte thee Origine :  Jiang XiCafeïne gehalte :HoogMoment van de dag : Ochtend / Namiddag Omschrijving :       ­        De Dazhang berg, genesteld in de mistige bergen van Wuyuan, grenst aan de Gouden Driehoek van China's Groene Thee en staat bekend om de teelt van thee van hoge kwaliteit. Het klimaat is vochtig, de...

Samenstelling: Zwarte thee 

Origine
:  Jiang Xi

Cafeïne gehalte
:Hoog

Moment van de dag
: Ochtend / Namiddag

Omschrijving :       ­       

De Dazhang berg, genesteld in de mistige bergen van Wuyuan, grenst aan de Gouden Driehoek van China's Groene Thee en staat bekend om de teelt van thee van hoge kwaliteit. Het klimaat is vochtig, de grond vruchtbaar en de regenval overvloedig, waardoor het een vruchtbare bodem is voor de theeteelt.

De bladeren van Wuyuan zwarte thee zijn middelgroot en gedraaid. Het aftreksel van deze Wuyuan zwarte thee is helder roodbruin met een zachte en lichte smaak. De gebrouwen thee wordt gekenmerkt door een zachte smaak met een licht geroosterde smaak.

Gebruiksaanwijzing Gaiwan : Doe 5 gram theeblaadjes in een theepot en giet er kokend water van 85-90°C op. De standaard trektijd is 30 seconden. Bij een korte trektijd wordt de thee licht en zoet, perfect om meteen te drinken. Deze thee kan meerdere keren achter elkaar gezet worden.

 

Hoeveelheid: 10 g / l

Infusietijd: 4-5 min

 

Wat is Zwarte thee?

Zwarte thee is vooral populair in India en Turkije maar toch zijn er in China heel wat zwarte theesoorten te vinden van een uitstekende kwaliteit. Het proces omvat altijd de vier basisstappen, namelijk het verflensen, het rollen, het kneden, het oxideren en het vuren. Het verflensen van de blaadjes zorgt ervoor dat deze slap worden. Hierna worden de blaadjes gerold en gekneed zodat de sappen en enzymen uit de cellen vrijkomen. Nadien wordt de thee geoxideerd en krijgt deze niet alleen een donkere kleur maar eveneens een andere smaak.
Tenslotte wordt de thee gedroogd of gevuurd om de oxidatie te stoppen.

 

Wat zwarte thee anders maakt dan groene thee, is dat tijdens het productieproces de theebladeren volledig mogen oxideren voordat ze met warmte worden verwerkt en gedroogd. Tijdens oxidatie interageert zuurstof met de celwanden van de theeplant om de bladeren de rijke donkerbruine tot zwarte kleur te geven waar zwarte theebladeren beroemd om zijn. Oxidatie verandert ook het smaakprofiel van een zwarte thee, wat bijdraagt aan het toevoegen van moutige, fruitige of zelfs rokerige tonen, afhankelijk van de thee.

 

Wanneer groene theebladeren daarentegen worden verwerkt, worden ze minimaal geoxideerd. Nadat ze zijn geoogst, worden ze snel verwarmd en gedroogd om te voorkomen dat er teveel oxidatie optreedt die de groene bladeren bruin zou maken en hun vers geplukte smaak zou veranderen. Minder oxidatie betekent dat groene thee doorgaans lichter van kleur en smaak is dan zwarte thee,

 

Cafeïnegehalte in zwarte thee

Tussen koffie, zwarte thee en groene thee heeft koffie over het algemeen het meeste cafeïnegehalte per kopje, dan zwarte thee, gevolgd door groene thee. Maar net als bij elke drank die wordt gebrouwen uit een cafeïnehoudende plant, zijn er veel factoren die het cafeïnegehalte in uw kopje zwarte thee kunnen bepalen, inclusief hoe de plant is verwerkt en hoe de drank is gebrouwen.

 

Temperatuur: 90 ° C

Productspecificaties

Artikelnummer
Z0033

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Eerder bekeken

Zwarte thee Wuyuan Gongfu Cha
Zwarte thee Wuyuan Gongfu Cha

De bladeren van Wuyuan zwarte thee...

De bladeren van Wuyuan ...

Op voorraad
€8,20 Incl. btw
Toevoegen
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »